Изпълнителният директор на НАП Галя Димитрова и гръцкият й колега Йоргос

...
Изпълнителният директор на НАП Галя Димитрова и гръцкият й колега Йоргос
Коментари Харесай

Шефовете на българските и гръцките данъчни обсъдиха общи мерки срещу измамите

Изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Галя Димитрова и гръцкият й колега Йоргос Пицилис, началник на Независимия орган на обществените доходи в южната ни съседка, се срещнаха в София през днешния ден. Темата на двустранните диалози е обвързвана със задълбочаване на съдействието и обмена на информация сред двете администрации.
По-конкретно, българските и гръцките приходни специалисти разискаха бъдещето на настоящата все още Спогодба за отбягване на двойно данъчно облагане сред двете страни. Предмет на диалозите бяха и рисковете от отбягване на данъчно облагане от гръцки компании, които се записват и реализират своята активност на територията на България. Друга тематика, която беше разисквана на двустранната среща, е взаимоотношението и контрола при придвижването на рискови артикули на територията на двете страни, както и трафикът на артикули, завършени под митнически режим 4200.

Двете администрации се договориха и за взаимни дейности от страна на България и Гърция в региона на е-търговията и битката с данъчните измами. Тема на диалозите беше и сключване на двустранно съглашение сред двете приходни администрации за продан на данъчна и осигурителна информация.

По време на диалозите гръцката и българската приходни администрации потвърдиха уговорките си за взаимни дейности в посока на съблюдаване на локалното законодателство в двете страни. Двете страни се договориха за последваща среща в Атина, с цел да завършват диалозите си.

" Днес нашите две делегации имаха ползотворни полемики, по време на които имахме опция да обменим визии за използването на интернационалното и европейско законодателство при съдействието сред двете данъчни администрации ", сподели след срещата ръководителят на гръцката приходна администрация Пицилис.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР